%AM, %09 %327 %2018 %06:%Tra

Muzeji i galerije Konavala kao domaćin Konavoske svadbe autora Krešimira Magdića

Konavoska svadba u svom potpunom obliku s velikim brojem napjeva i običaja predstavlja izuzetan korpus baštinskih oblika koji su danas sačuvani u elementima ili pak u zapisima s kraja 19. stoljeća, početka 20. stoljeća kao i u sjećanju kazivača. Osim bogatstva glazbenih oblika, unutar obreda vjenčanja kao i samog veseja postoji niz običajnih normi koje svojom specifičnosti svjedoče o bogatstvu konavoske nematerijalne baštine i njenih specifičnosti.

Glazbeni oblici koji su sačuvani u zapisima, a nerijetko nepoznati lokalnom stanovništvu biti će ponovno oživljeni pod vodstvom maestra Krešimira Magdića. Riječ je o vraćanju u život svih poznatih glazbenih dijelova svadbe kao i njihovo moguće vraćanje na folklornu scenu Konavala.

Krešimir Magdić je izvrstan poznavatelj glazbene građe kao i autor koncepta. Muzeji i galerije Konavala su ponosni biti domaćinom cijele organizacije. U sklopu provedbe programa Muzeji i galerije Konavala su prijavili zaštitu Konavoske svadbene zdravice kao nematerijalno kulturno dobro RH. Taj dio svadbe je još uvijek živ u zajednici.

Kao rezultat istraživanja te kao podloga za razumijevanje Konavoske svadbe Krešimira Magdića u 2019. godini u Zavičajnom muzeju Konavala u planu je izložba Konavoska svadba.

Izbornik

izlozbe n2

ulaznice n2

radno n

suvenirnica n

radionice n

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×