%PM, %24 %693 %2018 %15:%Sij

NOĆ MUZEJA 2018 - Zavičajni muzej Konavala

NOĆ MUZEJA 2018
Muzeji i sport – Brže, više, jače. Citius, altius, fortius.

ZAVIČAJNI MUZEJ KONAVALA

Ovogodišnja tema Noći muzeja je sport pa će Zavičajni muzej Konavala prezentirati javnosti boćanje. Boćanje je, možemo reći, najstariji sport u Konavlima, a naš muzej u stalnom postavu čuva veliki broj boća s početka XX.stoljeća. I danas se po Konavlima mogu vidjeti aktivni boćarski tereni, no mnogi mladi ne znaju pravila igre. Pričom o boćanju u Konavlima upozoravamo na još jedan tradicijski element Konavala, i želimo potpomoći održanju toga sporta u današnje vrijeme..

16:00-17:00
Kreativna radionica
Voditeljica: Anita Arbulić
Na kreativnoj radionici djeca će izrađivati vlastite boće od kaširanog papira koje će kasnije iskoristiti za pravo boćanje. Naime nakon ukrašavanja i biranja timova svi članovi radionice će biti upoznati s pravilima boćanja, a nakon toga slijedi pravo malo natjecanje. Kao i u svakom drugom sportu najbitniji je timski rad zato dođite u što većem broju i neka najbolji tim pobijedi.

17:00-18:30
Predavanje o boćanju u Konavlima
Predavač: Luko Hendić – član izvršnog odbora HBS
prezentirati će pravila boćanja te upoznati širu javnost s tradicijom boćanja u Konavlima. Koliko je duga ta tradicija, gdje se po Konavlima još uvijek igra na boća, što je to bula, a što balota... ovo su samo neka od pitanja vezanih uz boćanje, a da bi ih odgonetnuli dođite s nama u Zavičajni muzej. Tko zna, možda i zaigramo na boća :)

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×